Zespół Szkół w Błędowie
ul. Stary Rynek 9; 05-620 Błędów
tel: 486680356; bledow@home.pl
Szukaj
Temat
  Zarejestruj się Home  ·  Tematy  ·  Pliki  ·  Twoje konto  ·  Wyślij artykuł  ·  Top 10  
Menu
· Strona główna
· Archiwum artykułów
· Blogi
· Ciekawe strony
· Encyclopedia
· FAQ
· Forum
· Galeria
· Kontakt
· Pliki
· Poleć znajomym
· Statystyki
· Wyślij artykuł
· Zarządzanie kontem

Zawartość
·nasza szkoła
·świetlica szkolna
·Biblioteka i czytelnia
·plan lekcji
·samorząd uczniowski
·klasy
·nauczyciele
·pedagog
·psycholog
·dydaktyka
·absolwenci
·informator trzecioklasisty

Logowanie
Witaj, Anonymous
Pseudonim
Hasło
(Zarejestruj się)
Członkostwo:
Ostatni: azirojeg
Nowe dzisiaj: 1
Nowe wczoraj: 7
Wszystkie: 3573

Na stronie:
Gości: 358
Użytkowników: 0
Razem: 358

Kto się odważył, ten już wie, że gotowanie to świetna zabawa!
Wysłano dnia 12-02-2014 o godz. 17:31:38 przez Moly_Ka

Nauka Anonymous napisał "   Jesteś głodny? Chcesz zjeść jabłuszko pod inną postacią niż w szarlotce? To jest artykuł na miarę Twojego głodu!

Siedemnastowieczne pieczone jabłuszka z cynamonem


Potrzebujemy:
  • 4 jabłka
  • 2,5 łyżki cukru
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 łyżka masła
  • orzechy włoskie
  • 15 sztuk biszkoptów 

Sposób wykonania:
  1. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
  2. Biszkopty łamiemy na malutkie kawałeczki.
  3. Dokładnie mieszamy cukier, cynamon i roztopione masło. Dodajemy biszkopty.
  4. Przecinamy jabłka w pół, wydrążamy środek-gniazda nasienne.
  5. Wkładamy jabłka do naczynia i nakłuwamy delikatnie miąższ.
  6. Do otworów wkładamy orzechy, a na wierzch naszą mieszankę.
  7. Wlewamy do naczynia trochę wody, tab by przykryło dno i wstawiamy do piekarnika na 35-45 min. W zależności od odmiany jabłek i ich stanu dojrzałości.


 Smacznego!

"

 
Pokrewne linki
· Więcej o Nauka
· Napisane przez Moly_Ka


Najczęściej czytany artykuł o Nauka:
Następstwa ruchu obiegowego i obrotowego Ziemi


Oceny artykułu
Wynik głosowania: 0
Głosów: 0

Poświęć chwilę i oceń ten artykuł:

Wyśmienity
Bardzo dobry
Dobry
Przyzwoity
Zły


Opcje

 Strona gotowa do druku Strona gotowa do druku


Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.

Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować

 


 

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.