- Odwiedziny: 1826643
- Do końca roku: 229 dni
- Do wakacji: 36 dni
Publiczna Szkoła Podstawowa im. Tadeusza Kościuszki w Błędowie
-
Statystyki
-
Kalendarium
Czwartek, 2024-05-16
Imieniny: Andrzeja, Jędrzeja
Jadłospis
Jadłospis przedszkola poniżej jadłospisu szkoły.
Jadłospis. Szkoła od dn. 13.05.2024 r. - 17.05.2024 r.
Poniedziałek , 13.05.2024 r. | ||
Obiad | ||
1. Olej rzepakowy- 20.00g 2. Chleb pszenno żytni- 10.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas żytni( mąka żytnia, woda), woda, sól, drożdże] 3. Placki ze szpinakiem - 245.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten, seler, gorczyca, soja) składniki: Mąka pszenna typ 450, Mąka typ 2000 pełnoziarnista Mleko, Szpinak mrożony, Jaja, Cytryna, Czosnek 4. Kompot - 200.00g ( Seler i produkty pochodne, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Mieszanka kompotowa; [składniki: porzeczki czerwone, aronia, truskawka, śliwka], Cukier 5. Surówka z marchewki z mandarynką z olejem słonecznikowym - 60.00g składniki: Marchew, Mandarynki , Olej słonecznikowy, Cukier 6. Fasolka po bretońsku z zieleniną- 330.00g (Soja i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Fasola biała nasiona suche, Kiełbasa wiejska, [składniki: skład ;mięso wieprzowe, mięso wołowe, woda, sól, czosnek, pieprz, hydrolizat białka sojowego, barwnik, cukier, osłonka jadalna], Cebula, Koncentrat pomidorowy, Czosnek 7. Chleb z ziarnem- 5.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: ziarna słonecznika, mąka pszenna graham, mąka pszenna, siemię lniane, cukier, sól, gluten pszenny, mąka żytnia, kwas żytni] 8. Ketchup - 15.00g [składniki: Zużyto 232g pomidorów na 100g gotowego produktu, produkt nie zawiera skrobi, konserwantów, glutenu. skład pomidory, cukier trzcinowy, sól himalajska, ocet jabłkowy) |
Wtorek, 07.05.2024 r. |
Obiad |
środa, 08.05.2024 r. |
Obiad |
|
czwartek, 09.05.2024 r. |
obiad |
|
piątek, 17.05.2024 r. |
obiad |
1. Pizza (wyrób własny)- 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Mąka |
Uwaga ; kuchnia zastrzega prawo do zmian w jadłospisie
Pogrubienie czcionki oznacza wystąpienie w potrawie alergenów, wykaz alergenów mogących
wystąpić przy przygotowywaniu posiłków do wglądu obok jadłospisu , lub u kierownika kuchni
Dyrektor Kierownik Kucharka
Jadłospis. Przedszkole od dn. 13.05.2024 r. - 17.05.2024 r.
Poniedziałek, 13.05.2024 r. |
||
śniadanie |
Obiad |
podwieczorek |
1. Kasza manna na mleku - 190.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Mleko, Kasza manna 2. Chleb pszenno-żytni 35.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas żytni( mąka żytnia, woda), woda, sól, drożdże] 3. Chleb z ziarnem- 10.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: ziarna słonecznika, mąka pszenna graham, mąka pszenna, siemię lniane, cukier, sól, gluten pszenny, mąka żytnia, kwas żytni] 4. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 5. Ogórek- 30.00g 6. Cukier - 5.00g 7. Cytryna- 1.87g 8. Herbata czarna bez cukru - 200g składniki: Woda wodociągowa , Herbata czarna w torebkach 9. Pomidor - 25.00g 10. Szynka z kurczaka - 20.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Soja i produkty pochodne, Seler i produkty pochodne, gorczyca, gluten), na 100g gotowego produktu zużyto 89 % mięsa fileta kurczaka 11. Sałata - 5.00g, banan – 40g |
1. Makaron mieszany - 60.00g (Zboża zawierające gluten) składniki: Makaron spaghetti , Makaron pełnoziarnisty 2. Sos - 100.00g (Zboża zawierające gluten) składniki: Pomidor , Woda wodociągowa, Cebula, Koncentrat pomidorowy , Mąka wieloziarnista, Cukier 3. -------------- 4. Zupa fasolowa z zieleniną- 250.00g (Seler i produkty pochodne) składniki: Ziemniaki, Woda wodociągowa, Marchew, Wieprzowina szynka surowa, Fasola biała nasiona suche, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Por, Pietruszka liście, Czosnek 5. Kompot - 200.00g ( Seler i produkty pochodne, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Mieszanka kompotowa; [składniki: porzeczki czerwone, aronia, truskawka, śliwka] |
1. Rzodkiewka - 7.00g 2. Marchew- 5g 3. Kajzerka - 33.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, woda, drożdże, olej roślinny, sól, cukier] 4. Herbata owocowa - 200g składniki: Woda wodociągowa, Herbata owocowa w torebkach 5. Masło extra - 2.50g (Mleko, łącznie z laktozą) 6. Pasta jajeczna z majonezem ze szczypiorkiem - 30.00g (Jaja i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne) składniki: Jaja, Majonez, Szczypiorek 7. Bułka grahamka - 10.00g (Soja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten, Nasiona sezamu i produkty pochodne) [składniki: Skład; mąka pszenna razowa, mąka żytnia, woda, drożdże, margaryna, sól] 8. Serek wiejski ziarnisty- 20g ( mleko łącznie z laktozą) |
Wtorek, 14.05.2024 r. |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
1. Chleb pszenno-żytni 35.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas żytni( mąka żytnia, woda), woda, sól, drożdże] 2. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 3. Ogórek- 30.00g 4. Cukier - 5.00g 5. Cytryna - 1.92g 6. Herbata czarna bez cukru -200g składniki: Woda wodociągowa, Herbata czarna w torebkach 7. Płatki jęczmienne na mleku- 180.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Mleko, Płatki jęczmienne 8. Kiwi - 40.00g 9. Sałata - 5.00g 10. Krakowska - 20.00g (Mleko, łącznie z laktozą, jaja, Soja i produkty pochodne, Seler i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne, zboża zawierające gluten) na 100g gotowego produktu zużyto 124g mięsa wieprzowego) 11. Pomidor - 20.00g 12. Chleb żytni - 10.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka żytnia, sól, drożdże, słonecznik, siemię lniane, otręby żytnie] |
Ziemniaki - 180.00g Koper ogrodowy- 1.92g Surówka z kapusty pekińskiej z Mięso z piersi kurczaka bez skóry - Panierka - 25.00g (Jaja i produkty Orzechy nerkowca- 5.00g (Nasiona Zupa pomidorowa z ryżem Kompot - 200.00g ( Seler i produkty |
Kawa inka na mleku- Woda z cytryną-150g Pizza - wyrób własny - Banan -50.00g |
środa , 15.05.2024 r. | ||
śniadanie | obiad | podwieczorek |
1. Kakao na mleku - Masło extra - 4.00g Ser żółty - 20.00g Dżem owocowy - Papryka czerwona - Sałata- 5.00g Cukier -5.00g Cytryna- 1.89g Herbata czarna bez Pomidor - 25g Kajzerka - 33.00g Bułka grahamka - |
1. Kasza jęczmienna perłowa- 40.00g (Zboża zawierające gluten) 2. Surówka z ogórków zielonych ze szczypiorem z olejem słonecznikowym- . 80.00g składniki: Ogórek , Olej słonecznikowy, Szczypiorek 3. Kompot - 200g (Seler, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca ), składniki: Woda wodociągowa , Jabłko, Owoce mrożone 4. ---------- 5. Mięso od szynki - 50.00g 6. Dodatki do pulpeta w sosie pomidorowym - 20.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Otręby owsiane, Cebula, Skrobia ziemniaczana, Koncentrat pomidorowy, Jaja, Czosnek 7. Zupa brokułowa z zieleniną- 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Ziemniaki, Brokuły mrożone, Marchew, Woda wodociągowa, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Por, Mleko, Jogurt naturalny; [ Składniki , żywe kultury bakterii jogurtowych, wyprodukowano bez stosowania GMO], Masło śmietankowe; [składniki: tłuszcz mleczny 52%, tłuszcz roślinny 15%, śmietanka pasteryzowana, olej roślinny rzepakowy, kultury bakterii mlekowych], Pietruszka liście |
1. Herbata owocowa - Kajzerka - 35.00g Pasta z wątróbki Ogórek kwaszony- 20.00g Papryka czerwona- 5.00g Ser twarogowy półtłusty- Bułka grahamka - |
czwartek , 16.05.2024 r. | ||
śniadanie | Obiad | podwieczorek |
1. Chleb pszenno- żytni- 35.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas żytni( mąka żytnia, woda), woda, sól, drożdże] 2. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 3. Cukier - 5.00g 4. Ogórek - 30.00g 5. Cytryna- 1.92g 6. Herbata czarna bez cukru - 200g składniki: Woda wodociągowa, Herbata czarna w torebkach 7. Otręby owsiane na mleku - 180.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Mleko, Otręby owsiane 8. Pomidor - 20.00g 9. Serek półtłusty - 10.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 10. Indyk upieczony (wyrób własny)- 25.00g 11. Chleb słonecznikowy - 10.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka żytnia, woda, nasiona słonecznika, mąka pszenna, sól, cukier] 12. Sałata- 5.00g 13. Kiwi -40.00g |
1. Ryż biały - 30.00g 2. Mini marchewki z sezamem - 40.00g (Nasiona sezamu i produkty pochodne, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca, seler) składniki: Marchewka mini mrożona, Cytryna, Sezam 3. Brukselka mrożona- 40.00g 4. Sos ze śliwką suszoną - 50.00g (Zboża zawierające gluten) składniki: Woda wodociągowa, Cebula, Śliwki suszone bez pestek, Mąka wieloziarnista typ 2000 5. Schab wieprzowy bez kości- 60.00g 6. Zupa warzywna z dodatkiem soczewicy z zieleniną- 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Ziemniaki średnio, Woda wodociągowa , Marchew, Pomidor, Seler korzeniowy, Por, Pietruszka korzeń, Soczewica czerwona nasiona suche, Jogurt naturalny, Masło śmietankowe, Pietruszka liście 7. Ryż brązowy - 10.00g 8. Kompot - 200.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Soja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Mieszanka kompotowa; [składniki: porzeczki czerwone, aronia, truskawka, śliwka] |
1. Mleko - 150.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 2. Muffinki marchewkowo- jabłkowe (wypiek własny)- 80.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten, Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne) składniki: Mąka pszenna typ 450, Cukier, Mleko, Jaja, Olej rzepakowy, Marchew, Jabłko, Orzechy włoskie, Cukier z prawdziwą wanilią, Cynamon mielony 3. Cykoria- 8.00g |
Piątek, 17.05.2024 r. | ||
śniadanie | obiad | podwieczorek |
1. Płatki ryżowe na mleku - 180.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Mleko , Płatki ryżowe 2. Chleb pszenno-żytni- 35.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas żytni( mąka żytnia, woda), woda, sól, drożdże] 3. Chleb z ziarnami- 10.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, mąka żytnia razowa, woda, siemię lniane, płatki ziemniaczane, sól, gluten pszenny, drożdże, słonecznik] 4. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 5. Szynka- 20.00g (soja ) [składniki: mięso wieprzowe z szynki 69 % na 100g gotowego produktu, woda, sól, przyprawy] 6. Ogórek- 30.00g 7. Cukier- 5.00g 8. Herbata czarna -200g składniki: Woda wodociągowa , Herbata czarna w torebkach 9. Banan- 50.00g 10. Pomidor - 25.00g 11. Sałata - 5.00g |
1. Ziemniaki - 180.00g Miruna- 50.00g (Ryba) Panierka - 20.00g (Jaja i produkty Surówka z sałaty lodowej z Zupa buraczkowa z zacierkami z Kompot - 200.00g ( Seler i produkty |
Herbata owocowa - Marchew- 5.00g Jogurt z jagodami - Rogal słodki - 33.00g Orzechy nerkowca- 5.00g |
Uwaga!!! ---- kuchnia zastrzega prawo do zmian w jadłospisie, pogrubienie czcionki oznacza wystąpienie w potrawie alergenu, w załączniku obok jadłospisu jest wykaz występujących w zakładzie alergenów przy produkcji potraw
Dyrektor Kierownik Kucharka